Hjemmeside for Kurset DM76/IT-1B: Introduktion til Linux, Latex og Maple Efteråret 2003

Velkommen til kurset IT-1B som er et alternativ til kurset IT-1A. Formålet med kurset er at give deltagerne et basalt kendskab til

Meningen er, at I efter at have fulgt kurset og lavet den obligatoriske opgave bliver stand til, at bruge Linux/Unix pa begynderniveau, at skrive professionelt udseende rapporter, breve med mere vha Latex, samt benytte Maple til at lave beregninger med symbolsk matematik, hvilket I vil kunne bruge flere steder i jeres studium. Detaljeret kursusbeskrivelse

Eksamenstilmelding

Husk, at I skal tilmelde jer til eksamen i perioden 20-30/10. Dette foregår som ved jeres andre fag via nettet.

Bemærk, at kurset her kaldes DM76!!

Obligatorisk opgave

Bliver stillet i Uge 41 og vil kunne findes via et link herfra denne side.

LaTeX opgaverne er klar og kan findes her i pdf format. Maple opgaverne er også klar og kan findes her (klik på projektopgaver til venstre).

Undervisnings information:

Undervisningsmateriale

Her kan I finde links til materiale som I kan have glæde af under jeres indlæring. Desuden skal I købe noter om Latex i boghandelen:

"Noter til IT-1B, Introduktion til Linux, Latex og Maple, Efterårssemestret 2003"

Noterne sælges for 91 kr, hvilket er trykningsomkostningen.

Unix/Linux

Emacs

Latex Hints

Tegne og fremvisningsprogrammer

Maple

Maple delen af kurset undervises af Jørgen Boiden Pedersen, som har sin egen info side til denne del af kurset.

Link til infosiderne vedrørende Maple delen af kurset.

Led selv efter materiale

Du kan foreksempel bruge verdens bedste søgemaskine Google

Arbejde hjemmefra

Hvis du har adgang til internettet hjemmefra og bruger et MS Windows operativsystem kan du bruge din konto her på IMADA i et vist omfang. Blandt andet kan du læse og sende email ved hjælp af pine.

For at kunne dette skal du downloade en gratis kopi af programmet "Putty" Putty download page og installere dette under windows

For at komme på vores maskiner startes programmet putty.exe og du vælger ssh (secure shell) til en IMADA maskine. Dette bør være en af maskinerne i terminalrummet, f.eks "carmen" eller "dalila". Dvs du laver ssh til carmen.imada.sdu.dk.

Er du istedet MacIntosh bruger skal du downloade et program, som tillader dig at bruge ssh protokollen. Du kan selv finde et sådant program på nettet, eller prøve om følgende virker http://ca.huji.ac.il/services/internet/ssh/macssh.shtml.


Last modified : 17/9 2003
Joergen Bang-Jensen (jbj@imada.sdu.dk)